Digital bokföring

Wahlgrens Redovisningsbyrå förespråkar digital bokföring och redovisning för att underlätta och effektivisera det löpande ekonomiarbetet. Det betyder att varken du som kund eller vi som leverantör av ekonomitjänster behöver hantera den mängd papper som ekonomiarbete kan innebära traditionellt.

Vi hjälper många företag att digitalisera sin bokföring, det betyder att vi hjälper er i valet av system och konfigurering av systemet och rutinerna kring bokföringen. Det är viktigt att rutinerna passar verksamheten samtidigt som det också måste passa den regelbundna bokföringen.

Digital bokföring effektiviserar

Genom att implementera digital bokföring i företaget effektiviserar ni ekonomiarbetet. Ofta använder vi bokföringsprogram som Fortnox eller Visma e-ekonomi för att digitalisera ett företags bokföring. Då skickar ni fakturor till era kunder från programmet och registrerar inkommande fakturor från leverantörer i samma program. Alla fakturor ska finnas i digitalt format, annars skannar ni in dem och gör dem digitala.

Genom att ha allt samlat i ett och samma program kan din kontaktperson på Wahlgrens Redovisningsbyrå lätt få åtkomst till både siffror och verifikationer som behövs för att sätta samman bokföringen till er. Det underlättar också för er då de digitala bokföringsprogrammen idag har möjlighet att fota kvitton och liknande och omvandla dessa till verifikationer i systemet. Det gör att du slipper hålla koll på en massa papper och lägga tid på att organisera dessa papper. 

 

Bokföring – viktigt för alla företag

Bokföring är viktigt för alla företag, oavsett storlek, dels för att löpande hålla koll på hur det går för företaget, dels för att följa bokföringslagen och de bokföringsskyldigheter som finns. Bokför du som företagare för sent eller om du medvetet inte uppfyller de bokföringsskyldigheter som begår du som företagare ett bokföringsbrott. I ett litet företag kallas det ringa bokföringsbrott och straffet blir ofta böter, medan det i stora företag kan bli tal om grovt bokföringsbrott med straff upp till två års fängelse. 

Du som företagare bär ansvaret

Det är alltid du som företagare som är ansvarig för att upprätta en godkänd bokföring, även om du tar hjälp av en redovisningsbyrå. Välj därför leverantör noggrant så att du kan känna dig trygg med att din redovisningsbyrå har kompetensen och kunskapen som krävs för att sammanställa bokföring och bokslut på ett korrekt sätt. 

Trygg med digital bokföring

I och med att det blir lättare för dig att ha koll på dina verifikationer och kvitton med digital bokföring är det ett sätt att känna dig trygg på. Du kan lätt se vilka verifikationer du har, ser du dessutom till att fota av kvitton och verifikationer på en gång och lägga in dem i systemet behöver du inte sitta med en massa pappershögar och leta efter rätt verifikat till utgiften och kostnaden i fråga. 

Vi hjälper er bli digitala!

Ta hjälp av oss för att digitalisera er bokföring. Vi har hjälpt många på vägen till att bli digitala, vi har erfarenheten och kompetensen för att göra övergången smidig och enkel. Kontakt oss så kommer vi tillsammans fram till vad som passar dig och ditt företag bäst.

Digital bokföring med Wahlgrens Redovisningsbyrå

När du tar hjälp av Wahlgrens Redovisningsbyrå och låter oss ta hand om din bokföring digitalt kan vi antingen sätta ihop ett paket där du betalar för ett antal verifikationer och löner varje månad, samt för bokslut och deklaration varje år. Skiljer sig antalet verifikationer mycket under året eller om ni har många timanställda där lönen skiljer sig från månad till månad arbetar vi oftast löpande.